Сьогодні відбулася робоча зустріч із начальником Яремчанської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Юрієм Вередюком та працівницями фінансового відділу Ворохтянської селищної ради.
Першочергово, проаналізували податкові надходження до селищного бюджету за 4 місяці поточного року. Станом на сьогодні маємо недовиконання бюджету в розмірі 80% від планових показників.
Об’єктивно, що дефіцит бюджету безпосередньо зумовлений війною, яка триває у нашій державі. Зокрема, ми не дорахувалися основних надходжень із акцизу з пального та алкоголю, ПДФО (податок з доходу фізичних осіб), земельного податку та ін.
Виходячи з військових реалій сьогодення, обговорили питання залучення додаткових надходжень до місцевого бюджету за рахунок роз’яснювальної роботи та проведення зустрічей із підприємцями, реєстрації іногородніх і розробки інвестиційної карти громади.
За підсумками робочої зустрічі сторони зупинилися на кількох важливих пунктах:
· Фінансові ресурси наповнення бюджету є! Необхідно їх знаходити та ефективно використовувати.
· Двохсторонній діалог: влада – бізнес повинен вестися постійно.
· У селищної влади і податківців є чітке розуміння, що в умовах воєнного стану з проблемами у фінансовій сфері стикаються не тільки ОМС, а й підприємці. Окрім того, бізнес активно зараз працює на підтримку ЗСУ.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дзем'юк Олег Михайлович
Cелищний голова:
Дзем'юк Олег Михайлович
+38(О3434)3-52-40
Ясінський Юрій Петрович
Староста с. Татарів:
Ясінський Юрій Петрович
+38(О3434)3-52-40
Білоус Ярослав Михайлович
Секретар ради:
Білоус Ярослав Михайлович
+38(О3434)3-52-30
Галик Юрій Ярославович
Керуючий справами виконкому:
Галик Юрій Ярославович
+38(О3434)3-52-30