Сьогодні, 4 червня, всією Україною ми вшановуємо пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації.

Ця дата була встановлена Верховною Радою України у 2021 році й збігається з Міжнародним днем невинних дітей – жертв агресії. У цей день наша країна згадує маленьких українців, чиї життя були обірвані війною. Кожен з них мав свою історію, свої мрії та сподівання. Кожен з них був нашим майбутнім, яке ми втратили.

Від початку повномасштабної агресії внаслідок злочинних дій росіян загинуло 551 дитина, 1368 – поранено. І з кожним обстрілом ці цифри зростають.

Для вшанування цих невинних дитячих душ, сьогодні у Ворохті й Татарові відбулася акція віче-пам’яті “Голоси дітей”. Їх організовували центри культури, дозвілля, молоді та спорту Ворохтянської селищної ради. На акції зібралися представники влади, громадськість, учні Ворохтянського ліцею і Татарівської гімназії. Всечесні отці Василь Типусяк у Ворохті та Петро Попович у Татарові провели заупокійну панахиду, під час якої спільно помолилися за душі маленьких ангелів.

На честь кожної дитини, голос якої ми вже не почуємо, на деревах підвісили дзвіночки. Адже звуки голосу малечі часто порівнюють зі співом крихітних дзвоників. Так вшановуємо світлу пам’ять маленьких українців.

Аналогічні акції сьогодні відбуваються по всій державі під патронатом першої леді Олени Зеленської.

Українські діти могли закінчити школу та насолодитися казковим випускним вечором, який вони так чекали. Вони могли обрати улюблену професію, вступити до університету, навчатися, жити та любити… Проте їх убила росія.

Молимося за упокій малечі, у якої забрали майбутнє, та пам’ятаємо кожну жертву російської агресії.

Від радянського минулого і до сьогодення – зло завжди повертається і скоює ті самі злочини.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дзем'юк Олег Михайлович
Cелищний голова:
Дзем'юк Олег Михайлович
+38(О3434)3-52-40
Ясінський Юрій Петрович
Староста с. Татарів:
Ясінський Юрій Петрович
+38(О3434)3-52-40
Білоус Ярослав Михайлович
Секретар ради:
Білоус Ярослав Михайлович
+38(О3434)3-52-30
Галик Юрій Ярославович
Керуючий справами виконкому:
Галик Юрій Ярославович
+38(О3434)3-52-30