Тепер для дітей з ООП у закладі дошкільної освіти “Лісова казка” є ресурсна кімната та кабінет психолога зі спеціальними іграшками та меблями, а також телевізором.

З нагоди відкриття кімнат о. Василь Михайлюк здійснив чин освячення приміщень. Участь в урочистому освяченні взяли: Ворохтянський селищний голова Олег Дзем’юк, начальниця відділу освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Наталія Костюк та провідний спеціаліст відділу Роман Кіндрачук, депутати й колектив садочка “Лісова казка”.

За сприяння у реалізації ресурсних кімнат директорка садочку Уляна Палійчук подякувала селищному голові, депутатському корпусу та колективу закладу.

“Військові та освіта – два напрями, на які гроші з селищного бюджету виділяються без будь-яких питань чи дебатів. Чим якісніше ми будемо підтримувати їх, тим світлішим буде наше майбутнє“, — зазначив селищний голова Олег Дзем’юк.

Облаштування ресурсної кімнати відбулося за фінансової підтримки Швейцарсько-українського проєкту “DECIDE” у межах грантової угоди “Інклюзія під час війни. Підтримка дітей з ООП”. Проєкт реалізувала Ворохтянська територіальна громада згідно договору про співробітництво з Верховинською територіальною громадою.

Нагадаємо, що згаданий договір було укладено минулого року. Згідно з ним дітям нашої громади надають психолого-педагогічні, корекційно-розвиткові та інші послуги спеціалісти Інклюзивно-ресурсного центру (ІРЦ) Верховинської селищної ради.

Ми щиро вдячні проєкту DECIDE – “Децентралізація для розвитку демократичної підтримки”, що впроваджується в Україні консорціумом ГО DOCCU та PH Zurich (Швейцарія). Дякуємо за вже понад три роки співпраці, за допомогу та підтримку у непростий для української сфери освіти час.

Сподіваємося, що наше партнерство триватиме ще довго, адже мета у нас одна – забезпечувати гідний розвиток українським дітям.

Ресурсна кімната – це

спеціально обладнаний освітній простір, спрямований на гармонійний емоційний, психічний та фізичний розвиток дитини, групи дітей з особливими освітніми потребами. Тут діти  зможуть перебувати разом з педагогічними працівниками, асистентами або залученим фахівцем, що проводить додаткові психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові заняття.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дзем'юк Олег Михайлович
Cелищний голова:
Дзем'юк Олег Михайлович
+38(О3434)3-52-40
Ясінський Юрій Петрович
Староста с. Татарів:
Ясінський Юрій Петрович
+38(О3434)3-52-40
Білоус Ярослав Михайлович
Секретар ради:
Білоус Ярослав Михайлович
+38(О3434)3-52-30
Галик Юрій Ярославович
Керуючий справами виконкому:
Галик Юрій Ярославович
+38(О3434)3-52-30