У понеділок Ворохтянський селищний голова Олег Дзем’юк та Верховинський селищний голова Василь Мицканюк підписали договір, що передбачає делегування  виконання окремих завдань. Зокрема – надання освітніх послуг для дітей з особливими потребами. Для підписання до Верховини з візитом також завітали начальниця відділу освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Наталія Костюк та провідний спеціаліст відділу Марина Андрухович.

Для наших дітей укладання договору покращить надання освітніх послуг, адже у розпорядженні Верховинської селищної ради є Інклюзивно-ресурсний центр (ІРЦ). І у рамках договору цей Центр надаватиме дітям Ворохтянської громади психолого-педагогічні, корекційно-розвиткові та інші послуги. 

Простими словами, професіонали з Центру будуть опікуватися дітьми нашої громади, незалежно від наявності у дитини інвалідності чи встановленого діагнозу,  здійснювати кваліфікований супровід, надавати психологічну підтримку, консультувати батьків та педагогів закладів освіти щодо розроблення індивідуальної програми розвитку діток. Ці послуги будуть надаватися на підставі заяви батьків. 

У відповідь з 2024 року Ворохтянська селищна рада виділить 60 000 грн на забезпечення транспортування та виконання цих завдань.

Наразі у нашій громаді є 10 дітей, які мають потребу у послугах ІРЦ. Центр забезпечить їм психологічну підтримку, буде супроводжувати під час всього процесу навчання.

“Ми надзвичайно вдячні за підтримку працівникам Верховинської селищної ради,  Інклюзивно-ресурсного центру та проєкту DECIDE. Впевнені, наша співпраця буде плідною та довготривалою, адже мета у нас одна – покращення освіти для дітей наших громад” – зазначає Ворохтянський селищний голова Олег Дзем’юк.

Висловлюємо подяку за безпосередню залученість та щиру зацікавленість у співпраці Верховинському селищному голові Василю Мицканюку, директору Інклюзивно-ресурсного центру Савчук Людмилі та начальниці відділу освіти, молоді та спорту Верховинської селищної ради Сумарук Ірині. Дякуємо за супровід під час оформлення договору швейцарсько-українському проекту DECIDE, адже це вже не перший проєкт, який реалізується завдяки їх підтримці.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дзем'юк Олег Михайлович
Cелищний голова:
Дзем'юк Олег Михайлович
+38(О3434)3-52-40
Ясінський Юрій Петрович
Староста с. Татарів:
Ясінський Юрій Петрович
+38(О3434)3-52-40
Білоус Ярослав Михайлович
Секретар ради:
Білоус Ярослав Михайлович
+38(О3434)3-52-30
Галик Юрій Ярославович
Керуючий справами виконкому:
Галик Юрій Ярославович
+38(О3434)3-52-30