21 грудня під головуванням селищного голови Олега Дзем’юка та секретаря ради Ярослава Білоуса відбулося тридцять третє засідання сесії Ворохтянської селищної ради VIII-го демократичне скликання. На ньому були присутні 12 депутатів. Перш за все, роботу розпочали з хвилини мовчання за загиблими воїнами України.

Серед найважливішого – на засіданні ухвалили проєкт бюджету Ворохтянської громади на 2024 рік.

Більше 9 млн на соцзахист населення громади, у тому числі допомоги військовим та їх сім’ям

Було затверджено, що на соціальний захист та соціальне забезпечення населення на наступний рік передбачено 9 180 050 (крім матеріальних допомог, сюди входять також щорічні виплати військовим та їх сім’ям), що становить 11,48% від від власних надходжень селищного бюджету (без урахування трансфертів). Також чотири мільйона чотириста п’ятдесят тисяч передбачено на підтримку військових частин та сімей військових в межах цільових Програм Ворохтянської селищної ради: 5, 56% з бюджету. Найімовірніше, ця цифра протягом року зростатиме, у відповідності до потреб наших військовослужбовців. Наочно зображено на світлині.

Загалом 17% бюджету Ворохтянської селищної ради піде на підтримку мешканців громади, військові частини та родини військових

Підсумовуючи, з власних надходжень селищного бюджету (без урахування трансфертів) спрямовано 17% на програми для підтримки населення, військових частин ЗСУ, допомоги військовим та їх сім’ям. Це – 13 630 050 гривень.

Також, на багаточисельні звернення, було схвалено створення на базі Ворохтянського ліцею опорного закладу освіти без філії.

Далі, найбільше питань порядку денного присвятили прийняттю Програм на наступний рік.

А саме, затверджено Програми:

  • Про проведення земельної реформи та розробки (оновлення) містобудівної документації на території населених пунктів Ворохтянської селищної територіальної громади на 2024-2025 роки;
  • Про військово-патріотичного виховання молоді, допризовної підготовки, призову в ЗСУ на строкову військову службу, військову службу за контрактом, мобілізацію військовозобов’язаних на території Ворохтянської селищної ради на 2024р;
  • Розвитку туризму у Ворохтянській селищній територіальній громаді на 2024 рік;
  • Соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених  батьківського піклування, дітей із сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах, дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів Ворохтянської територіальної  на  2024-2029 роки;
  • Розвитку молоді Ворохтянської територіальної громади на 2024-2026 рр;
  • Підтримки дітей з інвалідністю Ворохтянської територіальної громади на 2024-26 роки;
  • Селищну комплексну програму соціального захисту населення Ворохтянської селищної ради на 2023-2025 роки;

Внесено зміни до рішення № 36 – 3/2020 від 30.12.2020 року «Про затвердження комплексної цільової соціальної програми запобігання виникнення надзвичайних ситуацій …….. на 2021-2025 роки». Також зміни у рішенні від 24.11.2020 року № 8-1/2020 «Про затвердження структури виконавчих органів Ворохтянської селищної ради, загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів»: перевели ставку з одного відділу в інший без зміни загальної чисельності складу. 

Затверджено Положення про надання платних послуг Центрами культури, дозвілля, молоді та спорту Ворохтянської селищної ради: показ виїзної театральної постанови, надання послуг з організації та (або) проведення культурно-масових заходів і т.д.

Традиційно, розглянули ряд земельних питань та розпорядження селищного голови.

Всі рішення сесії будуть опубліковані на сайті Ворохтянської селищної ради у розділі “Рішення сесії”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дзем'юк Олег Михайлович
Cелищний голова:
Дзем'юк Олег Михайлович
+38(О3434)3-52-40
Ясінський Юрій Петрович
Староста с. Татарів:
Ясінський Юрій Петрович
+38(О3434)3-52-40
Білоус Ярослав Михайлович
Секретар ради:
Білоус Ярослав Михайлович
+38(О3434)3-52-30
Галик Юрій Ярославович
Керуючий справами виконкому:
Галик Юрій Ярославович
+38(О3434)3-52-30