В рамках реалізації урядового проєкту єРобота з 10 квітня 2023 року діє нова програма – надання грантів для ветеранів та членів їх сімей на створення або розвиток власного бізнесу.

Згідно урядової програми «Грант для ветеранів» https://is.gd/jxqZ7j учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни або їх подружжя можуть отримати грант на створення або розвиток власної справи до 1 млн. грн.

1 млн гривень надається на умовах співфінансування, тобто 70% суми надає держава, а 30% – отримувач гранту.

Джерело: Івано-Франківський обласний центр зайнятості.

Від початку дії програми Державний центр зайнятості прийняв позитивні рішення щодо надання грантів 8 подавачам заяв з Івано-Франківщини на суму 2,7 млн. грн., які після отримання коштів гранту створять 15 нових робочих місць.

Найпопулярнішими сферами діяльності серед отримувачів гранту є: виготовлення та продаж дитячих речей, відкриття салону краси, виробництво меблів та виробів для дому, пошиття та продаж етноодягу, відкриття центру розвитку дитини, реалізація будматеріалів.

Ключова вимога – створення нових робочих місць. Таким чином держава не лише підтримує бізнес, але й вирішує питання працевлаштування громадян.

Подати заяву на отримання гранту для ветеранів та їх подружжя можна через портал Дія.

Отримати грант можуть наступні категорії грантоотримувачів:

– учасник бойових дій – фізична особа у значенні, наведеному в п. 2, 11, 19-24 частини першої статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”;

– особа з інвалідністю внаслідок війни – фізична особа у значенні, наведеному в п. 1, 4, 7, 11-13 частини другої статті 7 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”;

– учасник бойових дій та/або особа з інвалідністю внаслідок війни, зареєстрована як фізична особа-підприємець;

– один із подружжя учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни – тільки дружина або чоловік. Подання заяви в цьому випадку потребує згоди чоловіка чи дружини заявника з підтвердженням кваліфікованим електронним підписом також через портал Дія.

Консультації з питань отримання грантів для ветеранів та членів їх сімей на створення або розвиток власного бізнесу можна отримати, зателефонувавши на номер телефону гарячої лінії обласної служби зайнятості – 066-655-40-33 або звернувшись в будь-яку філію, управління, відділи філій Івано-Франківського обласного центру зайнятості (контактні телефони та адреси за посиланням https://is.gd/u0nOYN).

Фото: Державний центр зайнятості

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дзем'юк Олег Михайлович
Cелищний голова:
Дзем'юк Олег Михайлович
+38(О3434)3-52-40
Ясінський Юрій Петрович
Староста с. Татарів:
Ясінський Юрій Петрович
+38(О3434)3-52-40
Білоус Ярослав Михайлович
Секретар ради:
Білоус Ярослав Михайлович
+38(О3434)3-52-30
Галик Юрій Ярославович
Керуючий справами виконкому:
Галик Юрій Ярославович
+38(О3434)3-52-30