У зв’язку із змінами в законодавстві, всі юридичні особи, незалежно від організаційно-правової форми (ТОВ, АТ, ПП, і т.д.) зобов’язані до 10 жовтня 2021 року оновити інформацію про кінцевих бенефіціарних ласників в ЄДР та розкрити структуру власності.

У разі неподання відповідних даних, будуть застосовуватися штрафні санкції від 17000 до 50000 грн.

Звертаємо увагу, що у ФОП немає бенефіціарів, тому, якщо ви ФОП і не є засновником тих чи інших юросіб, тоді ця інформація не є актуальною для вас.

               Чи доведеться всім юрособам повідомляти про кінцевих бенефіціарних власників у 2021 році?

Всі юрособи,  незалежно від організаційно-правової форми зобов’язані подати структуру власності + «бенефіціарні» документи  до 11 жовтня.

       Не подають дані про бенефіціарів: політичні партії та їх структурні утворення; профспілки, їх об’єднання, організації профспілок, передбачені статутом профспілок та їх об’єднань; творчі спілки та їх місцеві осередки; організації роботодавців та їх об’єднання; адвокатські об’єднання; торгово-промислові палати; ОСББ; релігійні організації; держоргани; органи місцевого самоврядування та їх асоціації; державні та комунальні підприємства, установи та організації.

         Чому важливо подати інформацію ?

          Якщо дані про бенефіціарів, у встановлений законом строк, не внести у ЄДР, то  керівнику (уповноваженій особі) юридичній особі загрожує адмінштраф від 17000 до 51000 грн.

       Що подавати та куди ?

        Потрібно підготувати певний пакет документів та подати держреєстратору через ЦНАП або нотаріусу.

        Якщо встигаєте подати дані до 11 жовтня, то адмінзбір платити не доведеться. Якщо не встигнете, то адмінзбір у 2021 році – 680 грн.

        Щорічно, починаючи з наступного року після держреєстрації юрособи, на подання пакету документів про кінцевого бенефіціара буде надано термін 14 календарних днів з дати держреєстрації.

        Щоб не помилитись в підготовці документів, їх заповненні та не пропустити встановлені строки рекомендую звернутись до кваліфікованого юриста.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дзем'юк Олег Михайлович
Cелищний голова:
Дзем'юк Олег Михайлович
+38(О3434)3-52-40
Ясінський Юрій Петрович
Староста с. Татарів:
Ясінський Юрій Петрович
+38(О3434)3-52-40
Білоус Ярослав Михайлович
Секретар ради:
Білоус Ярослав Михайлович
+38(О3434)3-52-30
Галик Юрій Ярославович
Керуючий справами виконкому:
Галик Юрій Ярославович
+38(О3434)3-52-30