Згідно Постанови КМУ від 15 березня 2006 р. N 297 «Про затвердження Порядку надання послуг з тимчасового розміщення (проживання)» визначено, що фізичні особи – власники або орендарі індивідуальних засобів розміщення мають право надавати послуги з тимчасового розміщення (проживання), якщо кількість місць розміщення відпочиваючих становить до 30 місць без державної реєстрації як суб’єктів підприємницької діяльності.
Проте, все одно відповідно до Податкового кодексу такі доходи підлягають обов’язковому декларуванню тобто фізичні особи – власники або орендарі індивідуальних засобів розміщення зобов’язані подавати у визначений законодавством строк до органу відповідної податкової служби декларацію за встановленою формою про дохід, отриманий від надання таких послуг, вести книгу реєстрації, в якій зазначається прізвище, ім’я та по батькові мешканця, рік народження, місце проживання (перебування) та документ, який посвідчує особу, дата прибуття та вибуття, вартість наданих послуг.
Всі громадяни, які надають в найм своє житло, повинні обов’язково подати декларацію, сплатити податок на доходи фізичних осіб у розмірі 18% та військовий збір у розмірі 1,5% від отриманого доходу.
Відповідно, платники, які надають понад 30 місць для проживання, повинні зареєструвати підприємницьку діяльність.
Додатково повідомляємо, що з метою упорядкування обліку платників, які надають послуги з тимчасового розміщення (проживання), проведення роз’яснювальної роботи, розширення бази оподаткування та додаткових надходжень до місцевого бюджету в період курортного сезону, на підставі Розпорядження селищного голови «Про створення робочої групи з питань легалізації зайнятості населення, виплати заробітної плати, та детінізації доходів» створено робочу групу, до складу якої входять декілька служб.
Комісією проводяться обстеження об’єктів, які надають послуги з тимчасового розміщення (проживання) та інших.
Шановні громадяни, фізичні особи – підприємці, з метою уникнення відповідальності запрошуємо своєчасно задекларувати доходи, отримані у 2021 році, та сплатити відповідні податки!
Від відповідального ставлення до вимог законодавства і своєчасного виконання конституційного обов’язку громадянами залежить розвиток нашої громади.
За додатковою інформацією звертатись за телефоном:
097-932-67-13

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дзем'юк Олег Михайлович
Cелищний голова:
Дзем'юк Олег Михайлович
+38(О3434)3-52-40
Ясінський Юрій Петрович
Староста с. Татарів:
Ясінський Юрій Петрович
+38(О3434)3-52-40
Білоус Ярослав Михайлович
Секретар ради:
Білоус Ярослав Михайлович
+38(О3434)3-52-30
Галик Юрій Ярославович
Керуючий справами виконкому:
Галик Юрій Ярославович
+38(О3434)3-52-30