Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про реалізацію експериментального проекту щодо моніторингу завданих пошкоджень та руйнувань за регіонами України внаслідок збройної агресії Російської Федерації на основі геоінформаційної системи т від 24 червня 2022 р. № 726, який проводитиметься у 2022 році.

«За допомогою такого інформаційного ресурсу як ГІС, буде створена база даних, яка допоможе здійснювати кроки з ліквідації наслідків війни та відбудувати Україну. Зокрема щодо визначення обсягу фінансових ресурсів, необхідних для відновлення об’єктів інфраструктури в розрізі регіонів, районів, територіальних громад та населених пунктів, які постраждали від збройної агресії рф.», – зауважив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Моніторинг пошкоджень та руйнувань на основі ГІС здійснюватиметься, зокрема за об’єктами житлового фонду та благоустрою, громадськими будівлями та спорудами у сфері освіти, охорони здоров’я, а також об’єктів житлово-комунального господарства. Надалі він може бути розширений завдяки доповненню шарів геоінформаційної системи щодо інших сфер, зокрема об’єктів транспортно-логістичної інфраструктури, бізнесу тощо.

По кожному об’єкту в системі будуть встановлюватися категорії пошкоджень об’єкта:

І категорія пошкоджень — рекомендовано виконання робіт з відновлення шляхом ремонту, в тому числі капітального ремонту — наявні незначні пошкодження несучих та огороджувальних конструкції, але без порушення вимог щодо механічного опору та стійкості за граничним станом першої та другої групи.

ІІ категорія пошкоджень — рекомендовано виконання робіт з відновлення та капітального ремонту, реконструкції — наявні пошкодження несучих та огороджувальних конструкцій, ступінь та характер яких свідчить про необхідність виконання робіт із часткового аварійного демонтажу частин об’єкта або його окремих конструкцій (далі — частковий аварійний демонтаж), підсиленням об’єкта або його окремих несучих та огороджувальних конструкцій.

ІІІ категорія пошкоджень — рекомендовано виконання невідкладних робіт з демонтажу (ліквідації) об’єкта — об’єкти, не придатні для використання за цільовим призначенням, повністю втратили свою економічну цінність, наявні пошкодження несучих та огороджувальних конструкцій, ступінь та характер яких свідчить про небезпеку аварійного обвалення об’єкта.

Крім того, зупинено дію деяких постанов щодо проведення інших моніторингів на період реалізації експериментального проєкту.

Детальніша інформація та постанова за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/go/726-2022-%D0%BF

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дзем'юк Олег Михайлович
Cелищний голова:
Дзем'юк Олег Михайлович
+38(О3434)3-52-40
Ясінський Юрій Петрович
Староста с. Татарів:
Ясінський Юрій Петрович
+38(О3434)3-52-40
Білоус Ярослав Михайлович
Секретар ради:
Білоус Ярослав Михайлович
+38(О3434)3-52-30
Галик Юрій Ярославович
Керуючий справами виконкому:
Галик Юрій Ярославович
+38(О3434)3-52-30