Подаємо деякі роз’яснення, щодо дій та обов’язків місцевого самоврядування та громадян в умовах воєнного стану відповідно до чинного законодавства України.
1.) Згідно Закону України «Про правовий режим воєнного стану» задля забезпечення дії Конституції та законів України, громадської безпеки і порядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян утворилися тимчасові державні органи – військові адміністрації!
2.) У день набрання чинності акту Президента України про утворення ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ (24. 02. 2022р.) припинилися згідно із цим Законом повноваження: обласних, районних, сільських, селищних, міських рад, їх виконавчих органів сільських, селищних, міських голів та інших посадових та службових осіб, місцевого самоврядування. Тобто, органи місцевого самоврядування не здійснюють покладені на них Конституцією та Законами України повноваження на час воєнного стану, а підпорядковуються військовій адміністрації.
3.) Згідно із НАКАЗОМ голови Івано-Франківської ОДА-начальника обласної військової адміністрації “ПРО ЗДІЙСНЕННЯ ОКРЕМИХ ЗАХОДІВ ПРАВОВОГО РЕЖИМУ ВОЄННОГО СТАНУ НА ТЕРИТОРІЇ ОБЛАСТІ” в межах Ворохтянської громади усі власники готелів, садиб, хостелів та інших житлових приміщень що здійснюють поселення внутрішньо переміщених осіб повинні вести облік та направляти до органів місцевого самоврядування (за адресами: с. Татарів – вул. Незалежності, 27; смт. Ворохта – вул. Д. Галицького, 41 (1 поверх, 2 кабінет)) осіб віком від 18 до 60 років. У свою чергу органи місцевого самоврядування передають інформацію щодо осіб чоловічої статі з числа переселенців до Надвірнянського РТЦК та СП для постановки на тимчасовий військовий облік.
4.) Особи чоловічої статі призовного віку повинні стати на тимчасовий військовий облік після 48 годин перебування на поселенні, але не пізніше 72 годин згідно Указу Президента України «Про загальну мобілізацію».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дзем'юк Олег Михайлович
Cелищний голова:
Дзем'юк Олег Михайлович
+38(О3434)3-52-40
Ясінський Юрій Петрович
Староста с. Татарів:
Ясінський Юрій Петрович
+38(О3434)3-52-40
Білоус Ярослав Михайлович
Секретар ради:
Білоус Ярослав Михайлович
+38(О3434)3-52-30
Галик Юрій Ярославович
Керуючий справами виконкому:
Галик Юрій Ярославович
+38(О3434)3-52-30