З метою привернення уваги до проблеми торгівлі людьми, країни Європи відзначають Європейський день протидії торгівлі людьми. Проблема, на жаль, не залишилися десь у стародавніх епохах, а й зараз є вкрай актуальною.

Це кримінальна індустрія, яка продовжує розвиватись, і боротьба з нею є важливим завданням для кожної країни. Не оминула ця проблема і Україну. Важкий стан економічного розвитку країни, безробіття, низький рівень заробітної плати сприяє поширенню небезпеки експлуатації і торгівлі людьми. До групи ризику потрапляють не лише люди без вищої освіти або соціально неадаптовані люди. До неї входить також молодь, яка часто потребує нагальних коштів і погоджується на ризикований швидкий заробіток або сезонну роботу.

Торгівля людьми наразі є глобальним злочинним бізнесом, що грубо порушує права людини, і у той же час ця діяльність є найбільш зростаючою кримінальною діяльністю у світі. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, вона посідає друге місце після торгівлі наркотиками за рівнем прибутків. Попри статистичні дані, вести реальний облік таких злочинів складно через їхню прихованість. Саме тому вважається, що проблему не розв’язати без об’єднання зусиль усіх європейських країн.

Торгівля людьми- означає здійснювані з метою експлуатації вербування, перевезення, передачу, переховування або одержання людей шляхом загрози силою або її застосування або інших форм примусу, викрадення, шахрайства, обманом, зловживання владою, уразливістю положення, шляхом підкупу, у вигляді платежів або вигод для одержання згоди особи, яка контролює іншу особу.

Існує безліч сфер експлуатації людей.

Для жінок це, переважно, робота хатньою робітницею, ведення домашнього господарства, проституція, порнографія, сфера розваг (танцівниці), сільське господарство;

Для чоловіків – робота на будівництві, сільське господарство;

Для дітей – жебракування, порнографія, секс-послуги, робота наркокур’єром тощо.

Основні форми торгівлі людьми:

– Торгівля людьми з метою трудової експлуатації;

– Торгівля людьми з метою сексуальної експлуатації;

– Торгівля людьми з метою використання у виготовленні порнопродукції;

– Торгівля людьми з метою використання у жебракуванні;

– Торгівля людьми з метою вилучення органів.

Пам’ятаймо, що наша безпека – в наших руках! Будьмо уважними та обережними!

Немає опису світлини.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дзем'юк Олег Михайлович
Cелищний голова:
Дзем'юк Олег Михайлович
+38(О3434)3-52-40
Ясінський Юрій Петрович
Староста с. Татарів:
Ясінський Юрій Петрович
+38(О3434)3-52-40
Білоус Ярослав Михайлович
Секретар ради:
Білоус Ярослав Михайлович
+38(О3434)3-52-30
Галик Юрій Ярославович
Керуючий справами виконкому:
Галик Юрій Ярославович
+38(О3434)3-52-30