Як повідомляє Державна податкова служба України, мають сплачувати мінімальне податкове зобов’язання фізичні особи, які мають у власності та/або користуванні (оренді, суборенді, емфітевзисі, постійному користуванні) земельні ділянки, що розташовані за межами населених пунктів та віднесені до сільськогосподарських угідь.

Зауважимо, що вперше мінімальне податкове зобовʼязання визначається контролюючим органом за податковою адресою фізичної особи по всім земельним ділянкам незалежно від місця їх розташування за 2022 рік у 2023 році.

Якщо ви зареєстровані у Ворохтянській громаді, то за повідомленням-рішенням звертаєтеся до:

  • відділу архітектури, будівництва, житлово-комунального господарства та земельних відносин (смт. Ворохта, вул. Д. Галицького, 41, перший поверх, другий кабінет);
  • фінансового відділу (с. Татарів, вул. Незалежності, 27)

Звертаємо увагу, що у разі передачі фізичними особами земельних ділянок в оренду (суборенду), емфітевзис або інше користування на підставі договорів, укладених та зареєстрованих відповідно до законодавства, мінімальне податкове зобовʼязання визначається безпосередньо орендарями, користувачами таких земельних ділянок.

Базою нарахування мінімального податкового зобовʼязання є нормативна грошова оцінка земельної ділянки.

Сплата загального мінімального податкового зобовʼязання здійснюється фізичною особою протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дзем'юк Олег Михайлович
Cелищний голова:
Дзем'юк Олег Михайлович
+38(О3434)3-52-40
Ясінський Юрій Петрович
Староста с. Татарів:
Ясінський Юрій Петрович
+38(О3434)3-52-40
Білоус Ярослав Михайлович
Секретар ради:
Білоус Ярослав Михайлович
+38(О3434)3-52-30
Галик Юрій Ярославович
Керуючий справами виконкому:
Галик Юрій Ярославович
+38(О3434)3-52-30