Днями у залі засідань Ворохтянської селищної ради експертка DECIDE Наталія Байтемірова ознайомила робочу групу з підготовки Стратегії розвитку про необхідність створення та запровадження Піклувальної ради закладів освіти громади як дорадчого органу відділу освіти.

Піклувальна рада – це орган громадського самоврядування, що утворюється з метою залучення громадськості до вирішення завдань, покладених на установи освіти та сприяння у створенні придатних умов для їхньої діяльності.

Пріоритетом Піклувальних рад насамперед буде розвиток всієї освітньої галузі, взаємодія з органами місцевого самоврядування, здійснення громадського контролю за господарсько-фінансовою діяльністю закладів та якістю навчання, тощо…

Це ефективний інструмент прозорого вирішення найнагальніших питань, що стосуються розвитку освіти в громаді, сприяння залученню додаткових джерел фінансування установ освіти, стимулювання працівників відповідних установ до підвищення своєї кваліфікації, майстерності та інших професійних якостей.

Дякуємо проекту DECIDE та експертці Наталії Байтемірові за цікаву презентацію та подальшу експертну підтримку у впровадженні Піклувальної ради закладів освіти Ворохтянської громади.

Проєкт #DECIDE впроваджується DOCCU та PHZH International Projects in Education – IPE за підтримки Embassy of Switzerland in Ukraine / Посольство Швейцарії в Україні

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дзем'юк Олег Михайлович
Cелищний голова:
Дзем'юк Олег Михайлович
+38(О3434)3-52-40
Ясінський Юрій Петрович
Староста с. Татарів:
Ясінський Юрій Петрович
+38(О3434)3-52-40
Білоус Ярослав Михайлович
Секретар ради:
Білоус Ярослав Михайлович
+38(О3434)3-52-30
Галик Юрій Ярославович
Керуючий справами виконкому:
Галик Юрій Ярославович
+38(О3434)3-52-30