З метою обміну досвіду у румунську комуну (громаду) Чугуд відправили двох англомовних представників відділу освіти, культури, молоді та спорту Ворохтянської селищної ради Марину Андрухович та Тетяну Рахімову.
Вони провели там 5 днів, під час яких вивчали робочий процес чугудських колег у наданні адміністративних послуг, реалізації міжнародних проєктів та управлінні освітньою сферою. У результаті поїздки голова міста Чугуд Георге Даміан (Gheorghe Damian) та голова Ворохтянської селищної ради Олег Дзем’юк онлайн підписали меморандум про співпрацю шляхом накладення електронного цифрового підпису.


Як розповідає Тетяна Рахімова, найбільше під час стажування у комуні її вразив налагоджений процес отримання грантових коштів та їх ефективне застосування.
Адже комуна Ciugud (Чугуд) добре відома втіленням концепції «розумного села» на своїй території. Адміністрація завдяки використанню європейський грантів запровадила багато інноваційних рішень, щоб бути ближче до громадян, покращити їх якість життя та освіту, зменшити витрати на управління та захист довкілля.

«Ми були надзвичайно зацікавлені у співпраці з румунським муніципалітетом, у якому гостинно прийняли наших працівників на стажування. У такий складний час для нашої держави нам дуже необхідна співпраця з європейськими колегами, які надають Україні чимало допомоги. Переконанні, що досвід комуни Чугуд буде надзвичайно цікавим та корисним для нашої громади. Ми готові співпрацювати, переймати досвід та ділитися своїми здобутками», – зазначив під час онлайн-зустрічі Ворохтянський селищний голова.

Разом громади розвиватимуть співпрацю у освітній сфері, проєктній діяльності, туризму та цифровій трансформації.

Стажування наших працівників відбулося в рамках проекту NALAS «Мости співпраці». Він реалізується зусиллями ініціативи U-LEAD з Європою з метою заохочення взаємного обміну та партнерства між місцевими органами влади країн-членів ЄС та України. Дякуємо команді U-LEAD за щиру залученість та сприяння у розвитку Ворохтянської громади.

Ми також вдячні румунським партнерам за солідарність з Україною, всебічну підтримку у такі важкі часи та розраховуємо на тісну й плідну співпрацю надалі. Впевнені, що обмін досвідом з чугудськими колегами принесе користь нашій громаді.

Будемо і далі працювати над розширенням меж співпраці з різноманітними закордонними партнерами!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дзем'юк Олег Михайлович
Cелищний голова:
Дзем'юк Олег Михайлович
+38(О3434)3-52-40
Ясінський Юрій Петрович
Староста с. Татарів:
Ясінський Юрій Петрович
+38(О3434)3-52-40
Білоус Ярослав Михайлович
Секретар ради:
Білоус Ярослав Михайлович
+38(О3434)3-52-30
Галик Юрій Ярославович
Керуючий справами виконкому:
Галик Юрій Ярославович
+38(О3434)3-52-30