Відключення електроенергіі можуть тривати по 5-8 годин і більше. Через масовані ракетні атаки рф по всій країні дедалі частіше застосовують екстрені відключення світла.
Найкращий спосіб зберігати продукти без холодильника – це правильно планувати покупки. Для цього проаналізуйте, чи ви все встигнете з′їсти до того, як їжа зіпсується. Краще брати те, що може зберігатися без холодильника довше – овочі, фрукти, крупи, консерви.
Як замінити холодильник:

  1. Термосумка
    Це термостійкий контейнер із холодильними елементами, які потрібно
    зберігати у морозилці, щоб потім покласти у сумку разом із продуктами. Річ
    дуже зручна для тривалого збереження важливих продуктів.
  2. Балкон
    Якщо за вікном мінусова температура, продукти можна зберігати на балконі.
    Відсортуйте їх по коробках або пакетах.
     Якщо на вулиці мінусова температура, заморожене м’ясо можна
    загорнути у папір, тоді у рушник, щільно скласти у металеву ємність (або в
    холодильну сумку, якщо є), та виставити надвір.
     Якщо на вулиці плюс і зберігати надворі не вийде, із м’яса можна зробити
    тушкованку. За умови дотримання правил приготування, тушковане м’ясо буде зберігатися 3 роки, і ніякі відключення електрики тушкованці вже будуть не страшні.  Ще варіант, як зберегти м’ясо без холодильника, —  засолити. Складіть
  3. м’ясо в скляну тару чи в каструлю, добре пересипаючи сіллю. Або залийте
  4. сольовим розчином: на 500 мл холодної води 10 ст. л. солі. Також можна засолити і рибу: почистити, обсушити та добре пересипати сіллю. Перед приготуванням засолені продукти потрібно буде вимочити у воді!
  1. За вікном якщо ж балкона немає, можна прибити із зовнішнього боку вікна цвяхи, скласти харчі в пакети та повісити на цвяхи. Але перед цим подбайте, щоб дощ,
    сніг і тварини не дісталися продуктів.
  2. Погріб або підвал
    Цей спосіб підходить для тих, хто живе в приватному будинку. Такі приміщення
    надійно збережуть більшість продуктів від консервації і овочів до фруктів та
    молочних продуктів.
  3. Криниця
    Криниця працює, як і погріб. Помістіть продукти у відро та опустіть униз. Відро
    має бути на 2⁄3 у воді, продукти герметично упаковані, щоб захистити їх від води
    Чи безпечно вживати продукти, що зберігалися без холодильника
     Ви можете безпечно повторно заморозити або приготувати заморожені
    продукти, які все ще містять льодові кристали або мають температуру 4°С
    або нижче.
     Перевіряйте температуру продуктів, що зберігаються в морозилці або в
    холодильнику з додатковим джерелом холоду: вона має становити не
    вище, ніж +4 градуси.
     Будь-яку їжу, яка викликає у вас сумніви: дивний запах чи колір,
    незвичайна текстура, — без сумнівів викидайте ! Краще не пробувати
    підозрілу їжу на смак. Не намагайтеся зекономити: в разі отруєння
    лікування коштуватиме дорожче, ніж ті продукти, які ви пошкодували
    викинути.

Відділення епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань
Пом. лікаря епідеміолога Ліля Павлюк

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дзем'юк Олег Михайлович
Cелищний голова:
Дзем'юк Олег Михайлович
+38(О3434)3-52-40
Ясінський Юрій Петрович
Староста с. Татарів:
Ясінський Юрій Петрович
+38(О3434)3-52-40
Білоус Ярослав Михайлович
Секретар ради:
Білоус Ярослав Михайлович
+38(О3434)3-52-30
Галик Юрій Ярославович
Керуючий справами виконкому:
Галик Юрій Ярославович
+38(О3434)3-52-30