Вісімнадцятого травня відбулася чергова двадцять дев’ята сесія Ворохтянської селищної ради під головуванням селищного голови Олега Дзем`юка та секретаря ради Ярослава Білоуса.

Розпочали сесію хвилиною мовчання за загиблим Героєм з Ворохти Андрієм Томащуком, а отець Василь Михайлюк прочитав молитву за всіх полеглих на війні та поблагословив присутніх за плідну працю.

У засіданні взяли участь 17 депутатів. Під час сесії розглянули 11 питань порядку денного та ухвалили відповідні рішення.

На засіданні затверджено звіт про виконання бюджету Ворохтянської селищної ради за перший квартал 2023 року. Пояснювальну записку до звіту можна переглянути за посиланням: https://vorokhtianska-rada.gov.ua/…/sesiya-29…

Надано згоду на організацію співробітництва територіальної громади Ворохтянської селищної ради в особі голови Олега Дзем’юка та територіальної громади Верховинської селищної ради в особі голови Василя Мицканюка у сфері надання поcлуг інклюзивно-ресурсним центром.

Створено Ворохтянську субланку районної ланки, як складову частину територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Івано-Франківської області, у межах підпорядкованої адміністративно-територіальної одиниці, Окрім того, затверджено: відповідне Положення, функції структурних підрозділів, Перелік формувань і Схему управління Ворохтянської субланки.

Відповідно до рішення передано в комунальну власність Ворохтянської селищної ради майно з балансу КНП «Яремчанський ЦПМСД», а саме: аварійну будівлю колишньої амбулаторії.

З метою створення сприятливих умов для розвитку туристичної галузі в громаді ухвалено проєкт рішення про створення туристично-інформаційного центру (ТІЦ) Ворохтянської громади. Відділу туризму, зовнішніх зв’язків та інвестицій спільно з туристичною радою Ворохтянської громади доручено розробити Положення про ТІЦ.

Встановлено розмір кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва об’єктів за рахунок коштів місцевого бюджету, у розмірі 19 000 грн.

Окрім того, затверджено проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки АТ «Укрзалізниця» у межах селища Ворохта.

Традиційно, розглянули питання «Про детальне планування територій», «Про розгляд земельних питань» та «Різне».

Усі рішення сесії згодом будуть опубліковані на офіційному сайті Ворохтянської селищної ради.

Запис сесії можна переглянути на Facebook-сторінці ради.

Дзем'юк Олег Михайлович
Cелищний голова:
Дзем'юк Олег Михайлович
+38(О3434)3-52-40
Ясінський Юрій Петрович
Староста с. Татарів:
Ясінський Юрій Петрович
+38(О3434)3-52-40
Білоус Ярослав Михайлович
Секретар ради:
Білоус Ярослав Михайлович
+38(О3434)3-52-30
Галик Юрій Ярославович
Керуючий справами виконкому:
Галик Юрій Ярославович
+38(О3434)3-52-30