У цій добірці — про фінансову підтримку для ветеранського бізнесу, навчання, юридичні консультації, психологічну допомогу та багато іншого. Користуйтеся самі та поширюйте серед тих, кому це буде корисно.

Джерело: Facebook – сторінка Управління з питань ветеранської політики Івано-Франківської ОДА

🔹 До 18 жовтня триває прийом заявок на 11-й конкурс підтримки ветеранського бізнесу від Українського ветеранського фонду “Варто 11.0”.

Подавати проєктні заявки можуть ветерани, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та члени сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України, які зареєстровані як ФОП; дружина або чоловік ветерана, які зареєстровані як ФОП (проєкти мають бути спрямовані на реінтеграцію ветеранів до активного суспільного життя, забезпечення збереження та відновлення їх фізичного та психічного здоров’я); юридичні особи, зареєстровані не пізніше ніж за рік до отримання фінансової підтримки, засновниками яких є ветерани, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та члени сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України.

Детально про умови конкурсу: https://veteranfund.com.ua/contests/varto-11-0/

🔹 Міністерство у справах ветеранів України започатковує спортивні змагання “Ігри Ветеранів”. Учасники змагатимуться у кросфіті та кіберспорті. До участі в змаганнях запрошуються військовослужбовці, ветерани війни та особи, звільнені з військової служби, служби у правоохоронних органах, які зазнали травм, поранень або захворювань під час або внаслідок виконання службових обов’язків у зоні бойових дій. Детальна інформація: https://cutt.ly/DeAa8XHF

Реєстрація триватиме до 27 жовтня за посиланням: https://ee.kobotoolbox.org/x/RzJ0HpPS

🔹 Український ветеранський фонд запрошує ветеранів та ветеранок взяти участь у онлайн-опитуванні про їхні актуальні потреби. Щоб долучитися до опитування, необхідно дати відповіді на запитання в анкеті: http://surl.li/nzaecz

Опитування повністю анонімне і проводиться задля визначення думки безпосередньо ветеранів російсько-української війни щодо їхніх актуальних потреб, проблем та сприйняття у суспільстві.

🔹 Національне агентство з питань запобігання корупції за підтримки Pro-Integrity пропонує ветеранам та ветеранкам стажування для підготовки до роботи в антикорупційній сфері. НАЗК прагне надати можливість захисникам та захисницям, яких цікавить сфера запобігання корупції та які прагнуть пов’язати свою професійну кар’єру з цим напрямком, познайомитися з особливостями роботи в агентстві «зсередини». Інтенсивна 3-тижнева програма поєднує теорію (лекції, зустрічі зі спеціалістами) та практику (робота в НАЗК під менторством). Дізнатися більше та зареєструватися для участі можна за посиланням https://shorturl.at/p6tva

Резюме кандидатів приймають до 30 жовтня.

🔹 Ветеранки можуть взяти участь у всеукраїнському конкурсі для жінок-підприємиць — виробниць крафтової продукції від Благодійного фонду “Жіночі можливості в Україні”. Фонд надасть грантову підтримку українським підприємицям та майстриням, які виробляють невеликі обсяги продукції та товарів за авторськими технологіями та рецептурами, з використанням екологічних якісних матеріалів та сировини, у таких галузях, як народні ремесла, легка та харчова промисловість, мода, дизайн, виготовлення меблів, ювелірний бізнес тощо. Заявки приймають до 18 жовтня включно.

Деталі за посиланням: https://www.gurt.org.ua/news/grants/103544/

🔹 У складних ситуаціях звертайтеся на Гарячу лінію кризової підтримки для ветеранів і їхніх родин. Якщо ж потрібна юридична допомога — проконсультуйтеся з юристами Українського ветеранського фонду. Для зручності користування створили вони окрему платформу, за допомогою якої можна сконтактуватися з психологами та юристами. На платформі ви також знайдете номер телефону цілодобової та безкоштовної Гарячої лінії кризової підтримки, а також інформацію щодо груп підтримки; форму зворотного звʼязку для отримання безоплатних юридичних консультацій — залишайте їм свої питання і юристи звʼяжуться з вами та допоможуть.

Посилання на платформу: https://hotline.veteranfund.com.ua/

Цей проєкт став можливим завдяки програмі Український Фонд Швидкого Реагування IREX, яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.

🔹 Школа мистецтв ART4KIDS пропонує безплатні заняття з мистецтва для дітей ветеранів та ветеранок. Творчість і мистецтво можуть стати потужним інструментом для емоційного та психологічного зцілення дітей, допомагаючи їм відкривати нові таланти, самовиражатися та знаходити внутрішню гармонію. Займатися можна як у студії в Києві, так і в онлайн-форматі.

Подати заявку можна на сайті: https://charity.art4kids.com.ua/anketa/

Додаткова інформація за телефоном: 067 469 49 85.

🔹 Подбайте про свій бізнес. Український ветеранський фонд відшкодовує 20 тисяч гривень за програмою мікрофінансування бізнесу ветеранів та членів їхніх родин на купівлю товарів та обладнання для ведення власної справи. Це можуть бути зарядні станції та генератори, компʼютерна техніка та фотоапарати, устаткування для виробництва та багато іншого. Подавати заявки можуть ветерани, ветеранки, дружина, чоловік, батько, мати, дитина (у тому числі усиновлена) учасника чи учасниці бойових дій, а також загиблих захисників.

Деталі: https://veteranfund.com.ua/projects/20000-2/

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дзем'юк Олег Михайлович
Cелищний голова:
Дзем'юк Олег Михайлович
+38(О3434)3-52-40
Ясінський Юрій Петрович
Староста с. Татарів:
Ясінський Юрій Петрович
+38(О3434)3-52-40
Білоус Ярослав Михайлович
Секретар ради:
Білоус Ярослав Михайлович
+38(О3434)3-52-30
Галик Юрій Ярославович
Керуючий справами виконкому:
Галик Юрій Ярославович
+38(О3434)3-52-30