Програма ваучерів на навчання – це чудова можливість від Державної служби зайнятості, яка дозволяє підвищити свою кваліфікацію, отримати нові знання та навички, а отже, стати більш конкурентоспроможними на ринку праці. Про це повідомляє Івано-Франківський обласний центр зайнятості.

Ваучер дає право пройти навчання за затвердженим переліком професій державним коштом.

Претендентами на ваучер можуть бути:

• люди старші 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років, до досягнення ними пенсійного віку; • звільнені з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби); • внутрішньо переміщені особи працездатного віку за відсутності підходящої роботи; • люди з інвалідністю; • учасники бойових дій, звільнені з полону, поранені та інші категорії осіб, що постраждали внаслідок військової агресії РФ.

З початку року вже 628 прикарпатців скористалися можливістю і отримали ваучер на навчання. З них 165 внутрішньо переміщених осіб, 31 ветеран та 34 особи з інвалідністю.

Тож, якщо ви прагнете саморозвитку або бажаєте змінити свою професію, то почніть з двох простих кроків:

  • оберіть спеціальність, професію та місце навчання;
  • подайте заявку на вебсайті Державної служби зайнятості або зверніться до будь-якого центру зайнятості із заявою та документами (паспорт, ІНН, трудова книжка, документи про освіту тощо).

Програма надання ваучерів на навчання є складовою флагманського проєкту Міністерства економіки України «Робота без бар’єрів», який реалізується на виконання Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні.

Дізнатися більше про цю програму та умови отримання ваучера можна на сайті Державної служби зайнятості за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/profnavch/voucher

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дзем'юк Олег Михайлович
Cелищний голова:
Дзем'юк Олег Михайлович
+38(О3434)3-52-40
Ясінський Юрій Петрович
Староста с. Татарів:
Ясінський Юрій Петрович
+38(О3434)3-52-40
Білоус Ярослав Михайлович
Секретар ради:
Білоус Ярослав Михайлович
+38(О3434)3-52-30
Галик Юрій Ярославович
Керуючий справами виконкому:
Галик Юрій Ярославович
+38(О3434)3-52-30