Сьогодні, 26 квітня, під головуванням селищного голови Олега Дзем’юка та секретаря ради Ярослава Білоуса відбулося сорокове засідання сесії VIII-го демократичного скликання. Перш за все, хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх вбитих воїнів України та, зокрема, Михайла Варцаб’юка: вчора минули другі роковини його загибелі.

На розгляд депутатів було винесено 16 запитань порядку денного, серед яких наболіле щодо надання дозволу на відведення земельних ділянок для обслуговування ЛЕП – 110 «Ямна – Ворохта». Минуло шосте засідання – рішення щодо нього знову не прийнято.

Також затвердили звіт про виконання бюджету Ворохтянської селищної ради за перший квартал 2024 року. Зазначимо, що наразі видатки громади перевищують доходи на 4 млн. грн. Це пояснюється багатьма факторами, про які розповіла начальниця фінансового відділу на сесії. Більш детально про бюджет громади – на світлинах.

Підтримали зміни до бюджету, зокрема спрямувати кошти з вільного залишку на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами і т.д.

Внесено зміни до Програми розвитку туризму громади на 2024 рік та Положення про оренду майна Ворохтянської селищної ради.

Включено до Переліку другого типу нерухомого майна приміщення нульового поверху Ворохтянського центру культури, дозвілля, молоді та спорту. Це приміщення сьогодні вирішили надати в оренду громадській організації  “Точка доступу”, експерти якої від початку повномасштабного вторгнення рф релокувалися у Ворохту з Краматорська та тут допомагають у залученні громадськості до процесу прийняття рішень, а також спільно з Молодіжною радою Ворохтянської громади організовують тренінги та інші заходи.

Надано дозвіл на проведення занять з хореографії у Ворохтянському центрі культури на платній основі. При цьому, від сплати звільнені діти військовослужбовців, ветеранів та загиблих Героїв України у повномасштабній війні, дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів та ВПО.

Також прийнято ряд інших рішень:

  • Про передачу з балансу на баланс автобуса КАВЗ 3270
  • Про прийняття у комунальну власність майна
  • Про внесення змін до рішення від 24.11.2020 року № 8-1/2020 «Про затвердження структури виконавчих органів Ворохтянської селищної ради, загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів (зі змінами)
  • Про затвердження розпоряджень селищного голови
  • Про виготовлення експертних грошових оцінок земель несільськогосподарського призначення

Традиційно, розглянуто земельні питання. Останнє, “Різне” обговорювалося у закритому засіданні без відеотрансляції, оскільки питання стосувалося закупівель військовим частинам.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дзем'юк Олег Михайлович
Cелищний голова:
Дзем'юк Олег Михайлович
+38(О3434)3-52-40
Ясінський Юрій Петрович
Староста с. Татарів:
Ясінський Юрій Петрович
+38(О3434)3-52-40
Білоус Ярослав Михайлович
Секретар ради:
Білоус Ярослав Михайлович
+38(О3434)3-52-30
Галик Юрій Ярославович
Керуючий справами виконкому:
Галик Юрій Ярославович
+38(О3434)3-52-30