Питання, що турбують бізнесменів та мешканців громади, сьогодні обговорювали на зустрічі з головою Надвірнянської райдержадміністрації (РДА) та начальником районної військової адміністрації (РВА) Петром Хмельовським за участі Ворохтянського селищного голови Олега Дзем‘юка.

Зокрема, йшлося про створення Ради підприємців при Надвірнянській РДА. Рада має на меті об’єднувати власників та керівників бізнесу в районі, також сприятиме централізованій співпраці з керівництвом РДА. Як говорили під час зустрічі, від Ворохтянської громади у Раду підприємців має бути делеговано три представники з різних сфер. Вони будуть відстоювати інтереси Ворохти й Татарова на районному рівні, сприяти розвитку бізнесу в громаді.

Принагідно обговорювали також інші питання, що турбують мешканців. Приділили увагу та ознайомили Петра Михайловича із проблемою накладок земель Карпатського національного природного парку (КНПП) на землі комунальної та приватної власності. 

Не менш важливим є також облаштування нового кладовища у Ворохті, оскільки місця на старому вже не вистачає. Питання це піднімається вже декілька років, зокрема і на публічному звіті голови Ворохтянської ТГ Олега Дзем’юка за 2023 рік. Начальник РВА пообіцяв всіляко сприяти розв’язанню проблеми. Наразі домовилися, що Ворохтянський селищний голова та очільник Надвірнянського району мають найближчим часом зустрітися з народним депутатом Василем Вірастюком. Останньому у лютому передали вже виготовлену документацію по новому кладовищу для ознайомлення та лобіювання питання на державному рівні.

Багатьох турбує подальша доля канатно-крісельної дороги в урочищі П‘ятихатки. Про це також розповіли голові райдержадміністрації. Змусити власників розвивати її ніхто немає юридичного права, зазначив голова Надвірнянської РДА, проте запропонував запросити власників до нього на розмову, щоб спільно знайти рішення.

На зустрічі Петро Хмельовський наголосив на необхідності підготовки населення до національно спротиву. Тому дав доручення направити з громади 30 осіб на навчання, де їх будуть ознайомлювати з правилами надання першої медичної допомоги, правильному реагуванню на різноманітні надзвичайні ситуації й т.п.

Зазначимо, що це – не військові навчання, тож зголоситися на участь може кожен, зокрема жінки. 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дзем'юк Олег Михайлович
Cелищний голова:
Дзем'юк Олег Михайлович
+38(О3434)3-52-40
Ясінський Юрій Петрович
Староста с. Татарів:
Ясінський Юрій Петрович
+38(О3434)3-52-40
Білоус Ярослав Михайлович
Секретар ради:
Білоус Ярослав Михайлович
+38(О3434)3-52-30
Галик Юрій Ярославович
Керуючий справами виконкому:
Галик Юрій Ярославович
+38(О3434)3-52-30