Вчора, 6 березня, Ворохта стала місцем зібрання для членів сімей загиблих ветеранів війни з трьох громад: Поляницької, Яремчанської та нашої. Це – сьома і кінцева зустріч виїзної робочої групи у Надвірнянському районі, яка відбулася з ініціативи Івано-Франківської обласної державної адміністрації. Для обговорення проблем та викликів, з якими стикаються родини оборонців, приїхали заступник голови Івано-Франківської ОДА Людмила СІРКО та радник голови Володимир ВЕРКАЛЕЦЬ.

Також присутніми були голова Надвірнянської РДА Петро ХМЕЛЬОВСЬКИЙ, відповідали на питання представники з управління соцзахисту Надвірнянської РДА, Надвірнянського РТЦК та СП, Держгеокадастру та інших структур.

“Наше першочергове завдання – допомагати сім’ям військових, тому вдячні голові Івано-Франківської обласної адміністрації Світлані ОНИЩУК та представникам її команди за таку ініціативу і за те, що обрали Ворохту місцем зустрічі. Як бачимо, у такому невеликому колі вдалося виявити та обговорити чимало проблем, з якими щоденно стикаються ці родини”, – зазначив Ворохтянський селищний голова Олег ДЗЕМ’ЮК.

Питання, які турбували членів сімей загиблих Захисників, стосувалися збільшення пільг для закупівлі дров, довгого процесу отримання документів від військово-лікарської комісії (ВЛК) та сприяння у розв’язанні інших проблем.

Також темою зустрічі стали цільові Програми для підтримки сімей військовослужбовців, виплат, які вони можуть отримати з обласного бюджету та які варіанти оздоровлення доступні для дітей та дружин загиблих. Зокрема, Людмила СІРКО детальніше розповіла про проєкт “Турбота про родину Героя”.

У режимі активного діалогу кожен мав змогу висловити свої пропозиції, скарги, залишити контакти для зв’язку та отримати конкретну відповідь по своєму запиту. Впевнені, що подія була корисною для родин наших Героїв.

Дякуємо всім присутнім за участь! Висловлюємо вдячність виконавчому директору готелю “Ворохта 365” Василю ВАЦИКУ за наданий конференц-зал і гостинність.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дзем'юк Олег Михайлович
Cелищний голова:
Дзем'юк Олег Михайлович
+38(О3434)3-52-40
Ясінський Юрій Петрович
Староста с. Татарів:
Ясінський Юрій Петрович
+38(О3434)3-52-40
Білоус Ярослав Михайлович
Секретар ради:
Білоус Ярослав Михайлович
+38(О3434)3-52-30
Галик Юрій Ярославович
Керуючий справами виконкому:
Галик Юрій Ярославович
+38(О3434)3-52-30