УКРАЇНА

ВОРОХТЯНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

НАДВІРНЯНСЬКОГО РАЙОНУ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ


Восьме демократичне скликання

Тридцять п’ята сесія

Рішення

від 06.02.2024 року    селище Ворохта № 346-35/2024

Про здійснення повноважень у сфері державної реєстрації актів цивільного стану

Відповідно до статті 26, підпункту 5 пункту «б» частини першої статті 38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту 3 частини першої статті 4 та частини другої статті 6 Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану», пунктів 3.2, 3.3, 3.6, 4.2.3 Порядку ведення обліку і звітності про використання бланків свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану, а також їх зберігання, затвердженого наказом Мін’юсту від 29.10.2012 р. № 1578/5, зареєстрованим у Мін’юсті 02.11.2012 р. за № 1845/22157, Правил державної реєстрації актів цивільного стану в Україні, затверджених наказом Міністерства юстиції України від 18.10.2000 р. № 52/5, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 18.10.2000 року за № 719/4940, зі змінами, селищна рада

В И Р І Ш И Л А :

1.Здійснювати повноваження у сфері державної реєстрації актів цивільного стану – проведення державної реєстрації народження фізичної особи та її походження, шлюбу, смерті на території Ворохтянської селищної територіальної громади (с-ще Ворохта та с. Татарів) .

2. Визначити відділ Центр надання адміністративних послуг Ворохтянської селищної ради, як виконавчий орган Ворохтянської селищної ради для здійснення повноважень у сфері державної реєстрації народження фізичної особи та її походження, шлюбу, смерті. Начальнику відділу Центр надання адміністративних послуг Ворохтянської селищної ради Йосипчуку Миколі Олексійовичу вжити передбачених законодавством організаційних та технічних заходів до забезпечення виконання повноважень у сфері державної реєстрації народження фізичної особи та її походження, шлюбу, смерті.

2.1. Доповнити положення про Центр надання адміністративних послуг Ворохтянської селищної ради затвердженого рішенням від 15.04.2021 року №81-7/2021 «Про утворення Центру надання адміністративних послуг Ворохтянської селищної ради» розділом 10. Державна реєстрація актів цивільного стану (додається).

3. Визначити Мицко Яніну Петрівну адміністратора-реєстратора ДРАЦС Центру надання адміністративних послуг Ворохтянської селищної ради  відповідальним за:

3.1. отримання та зберігання бланків свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану;

3.2. ведення належного обліку використання бланків свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану з дотриманням єдиної нумерації по видах актових записів цивільного стану;

3.3. прийняття від посадових осіб Центру надання адміністративних послуг Ворохтянської селищної ради, на яких покладено обов’язок проводити державну реєстрацію актів цивільного стану, звітів за встановленою формою;

3.4. подання у встановлені законодавством порядку і строки до Яремчанського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Надвірнянському районі Івано-Франківської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції звітів та відповідної інформації про державну реєстрацію актів цивільного стану та використання бланків свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану;

3.5. здійснення організаційного і методичного забезпечення та координацію діяльності посадових осіб, уповноважених на проведення державної реєстрації актів цивільного стану на території Ворохтянської  територіальної громади, з питань державної реєстрації актів цивільного стану, забезпечення їх бланками свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану та іншою документацією, необхідною для проведення державної реєстрації актів цивільного стану.

4. На час тимчасової відсутності Мицко Яніни Петрівни адміністратора-реєстратора ДРАЦС Центру надання адміністративних послуг Ворохтянської селищної ради здійснення обов’язків, визначених у пункті 3 цього рішення, покласти на Борисенко Марину Василівну адміністратора Центру надання адміністративних послуг Ворохтянської селищної ради.

5. Мицко Яніні Петрівні адміністратору-реєстратору ДРАЦС Центру надання адміністративних послуг Ворохтянської селищної ради забезпечити інформування Яремчанського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Надвірнянському районі Івано-Франківської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про прийняття цього рішення, надіславши його копію.

6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на керуючого справами Ворохтянської селищної ради Галика Юрія Ярославовича.

Селищний  голова                                       Олег ДЗЕМ’ЮК

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дзем'юк Олег Михайлович
Cелищний голова:
Дзем'юк Олег Михайлович
+38(О3434)3-52-40
Ясінський Юрій Петрович
Староста с. Татарів:
Ясінський Юрій Петрович
+38(О3434)3-52-40
Білоус Ярослав Михайлович
Секретар ради:
Білоус Ярослав Михайлович
+38(О3434)3-52-30
Галик Юрій Ярославович
Керуючий справами виконкому:
Галик Юрій Ярославович
+38(О3434)3-52-30