Днями селищний голова Олег Дзем’юк, керуючий справами Юрій Галик та начальниця відділу туризму, зовнішніх зв’язків та інвестицій Марина Андрухович зустрілися для обговорення нагальних питань громади з Генеральним консулом Республіки Польща Елізою Дзвонкєвіч, Віце-консулом з політичних питань Томашем Ковалем та спеціалістом з допомоги розвитку Артуром Гроссманом. 

Польська делегація виявила зацікавлення щодо викликів, з якими стикнулося Прикарпаття і, зокрема, Ворохтянська громада під час повномасштабного вторгнення. Під час зустрічі торкнулися насамперед теми психологічної реабілітації військових, оздоровлення дітей наших оборонців і неповнолітніх, що знайшли у нас прихисток під час агресії. Приділили час і обговоренню залучення іноземних проєктів для розвитку туризму та налагодження співпраці з гірськими польськими громадами, адже це також важливо для розвитку. Селищний голова Олег Дзем’юк торкнувся проблемного питання екології, а саме водозабезпечення та водовідведення, сортування твердих побутових відходів. Обговорили з польськими дипломатами і ряд інших тем, які є важливими для подальшого розвитку нашої громади, особливо у час агресії росії.   Торкнулися освітянської сфери та нестачі транспортних засобів для довезення учнів, особливо з гірського присілку Вороненко. 

Ми були раді представити польській делегації приміщення Ворохтянського центру культури, де завдяки виграному проєкту USAID та ефективному використанню коштів було оформлено нові приміщення для розвитку молоді та психологічної підтримки дітей. 

Щиро дякуємо полякам за підтримку та бажання допомогти у скрутний час. Це – цінна та важлива зустріч для нас. Сподіваємося, що наша співпраця продовжиться та міцнітиме. Адже тільки спільними зусиллями зможемо і далі бути надійним тилом для наших Захисників та Захисниць. 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дзем'юк Олег Михайлович
Cелищний голова:
Дзем'юк Олег Михайлович
+38(О3434)3-52-40
Ясінський Юрій Петрович
Староста с. Татарів:
Ясінський Юрій Петрович
+38(О3434)3-52-40
Білоус Ярослав Михайлович
Секретар ради:
Білоус Ярослав Михайлович
+38(О3434)3-52-30
Галик Юрій Ярославович
Керуючий справами виконкому:
Галик Юрій Ярославович
+38(О3434)3-52-30