Рівно 105 років тому в Києві на Софійській площі відбулися урочисті збори, на яких Українська Народна Республіка та Західноукраїнська Народна Республіка проголосили Акт Злуки та об’єдналися в соборну державу. Таким чином увінчалося прагнення до єднання українців, розділених кордонами тогочасних імперій.

Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України – Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Угорська Русь) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка”

– відзначалося в “Універсалі соборності”.

22 січня ми згадуємо також іншу важливу подію в історії нашої держави: проголошення незалежності Української Народної Республіки, яке відбулося у 1918 році.

Ці події повністю руйнують твердження російської пропаганди, буцімто українські землі вперше об’єднав Сталін у 1939 році.

На жаль, тоді довго протистояти російському імперіалізму не вийшло. Проте завдяки зусиллям людей тоді, було виборено теперішнє життя у незалежній українській державі. І зараз, під час повномасштабного вторгнення, ми вкотре показуємо всьому світу неймовірну згуртованість і спільне прагнення жити у вільній Україні. Адже Соборність – мета Перемоги.

Продовжуємо об’єднуватися!

З Днем Соборності України!

Світлина – Нікіта Тітов

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дзем'юк Олег Михайлович
Cелищний голова:
Дзем'юк Олег Михайлович
+38(О3434)3-52-40
Ясінський Юрій Петрович
Староста с. Татарів:
Ясінський Юрій Петрович
+38(О3434)3-52-40
Білоус Ярослав Михайлович
Секретар ради:
Білоус Ярослав Михайлович
+38(О3434)3-52-30
Галик Юрій Ярославович
Керуючий справами виконкому:
Галик Юрій Ярославович
+38(О3434)3-52-30