28 серпня святкував своє 90-річчя Антон Васильович Шпільчак, художник та педагог. З цієї нагоди зі щирими привітаннями до нього завітав Ворохтянський селищний голова Олег Дзем’юк. Художнику вручили грамоту подяки від Ворохтянської громади та розпорядження на одноразову грошову допомогу відповідно до місцевої програми про надання допомоги жителям, яким виповнилося 90 і більше років.

Антон Васильович сам родом з с. Ямниця, проте багато років живе і творить у селищі Ворохта. Тут працював вчителем образотворчого мистецтва у ліцеї та водночас активно розвивався як живописець, графік. Проживаючи у нашій мальовничій гірській місцевості, їм присвятив свої пейзажі: «Ворохта взимку», «Вид на П’ятихатки», «Гірський пейзаж». За понад сорок років педагогічної праці Антон Васильович передав свій досвід та уміння кільком поколінням учнів. 

Художник мав персональні виставки у Ворохті, Яремчі, Івано-Франківську. Найбільш резонансною була виставка у квітні 1997 року в обласному краєзнавчому музеї, де на публічному огляді експонувалися понад 30 творів його авторства. Основний мотив майстра – карпатські пейзажі та архітектура рідного містечка. У жовтні, за його словами, також запланована мистецька виставка у Івано-Франківську.

Авторські картини А. Шпільчака поширилися у приватних колекціях закордоном, зокрема, в Австралії, Англії, Бельгії, Польщі, США. 

Бажаємо художнику-педагогу Антону Васильовичу благополуччя, міцного здоров’я і, звичайно, ще довгих літ життя з пензлем в руках та мистецьким захопленням в очах. Дякуємо, що поширили краєвиди нашого гуцульського краю світом.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дзем'юк Олег Михайлович
Cелищний голова:
Дзем'юк Олег Михайлович
+38(О3434)3-52-40
Ясінський Юрій Петрович
Староста с. Татарів:
Ясінський Юрій Петрович
+38(О3434)3-52-40
Білоус Ярослав Михайлович
Секретар ради:
Білоус Ярослав Михайлович
+38(О3434)3-52-30
Галик Юрій Ярославович
Керуючий справами виконкому:
Галик Юрій Ярославович
+38(О3434)3-52-30