Селищний голова Ворохтянської громади Олег Дзем’юк, начальник відділу туризму, зовнішніх зв’язків та інвестицій Віталій Кермощук і голова Туристичної ради Олег Молдавчук відвідали засідання щодо обговорення міжмуніципальної співпраці для утворення спільних туристичних та інвестиційних продуктів.

Засідання відбулося у конференц-залі адміністрації ТК «Bukovel». Організатори події – Державна агенція з розвитку туризму України (ДАРТ).

Розпочався захід з онлайн-спілкування зі спеціалістом з департаменту туризму Чехії CzechTourism – Катериною Міранів.

Вона поділилася досвідом щодо ситуації з дестинацією в Чехії та яким чином влаштована підтримка з боку держави в його розвитку. Чехія розпочала розвивати маркетинг дестинацій з 2017 року, наразі є 12 локальних. Таким чином вони ефективно розвивають внутрішній та зовнішній туризм. Доповнювала інформацію голова ДАРТ Марина Олеськів.

Голови селищних та міських рад обговорили болючі питання заторів на дорозі під час великих дійств та способи вирішення цієї проблеми; розвиток локацій-магнітів для туристів та при цьому збереження автентичності краю; фінансування розвитку музеїв. Селищний голова Олег Дзем’юк звернув увагу на потребу покращення комунікації влади з бізнесом, адже співпраця з ними – важливий фактор для розвитку дестинації та туризму в регіоні загалом.

Очільник Ворохтянської громади також наголосив на питанні покращення інвестиційного клімату, нагадав про відновлення дороги до головної туристичної локації нашої громади – гори Говерли.

Поділився своїми думками голова Туристичної ради Ворохтянської громади Олег Молдавчук, який запевнив, що вони відкриті до співпраці у сфері розвитку туризму у громаді.

Загалом було проговорено успішні та проблемні моменти з розвитку туризму у кожній громаді, представники яких були присутні на зібранні (Ворохтянська, Верховинська, Поляницька, Косівська, Яремчанська та Ясінянська громади).

Вдячні ДАРТ за організацію та запрошення на подію.

Дякуємо всім присутнім за цікаве обговорення!

Робимо спільні кроки задля розвитку туризму в регіоні.

P.S. Нагадуємо, що важливий крок у напрямку розвитку DMO вже зроблено Ворохтянською громадою, а саме підписання Меморандуму про співпрацю та взаємодію. Про Меморандум детальніше за посиланням:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дзем'юк Олег Михайлович
Cелищний голова:
Дзем'юк Олег Михайлович
+38(О3434)3-52-40
Ясінський Юрій Петрович
Староста с. Татарів:
Ясінський Юрій Петрович
+38(О3434)3-52-40
Білоус Ярослав Михайлович
Секретар ради:
Білоус Ярослав Михайлович
+38(О3434)3-52-30
Галик Юрій Ярославович
Керуючий справами виконкому:
Галик Юрій Ярославович
+38(О3434)3-52-30