Ворохтянський селищний голова Олег Дзем’юк, заступник директора з наукової роботи Карпатського НПП Олександр Киселюк, реалізатор проєкту Віктор Попадюк та начальник відділу туризму, зовнішніх зв’язків та інвестицій Віталій Кермощук проінспектували хід реалізації (відновлення) туристичної локації “Болото Рудяк”. Роботи проводяться у рамках реалізації проєкту «Промоція екологічного туризму у Ворохтянській громаді шляхом покращення інфраструктури верхового болота Рудяк».

Болото Рудяк, яке знаходиться у Ворохті на території Карпатського національного природного парку (КНПП), є одним із найцікавіших та найцінніших у Карпатах. Його площа становить близько 100 га. Тут на одному квадратному метрі можна знайти та ідентифікувати понад 200 видів живих організмів, є червонокнижні рослини.

Останнім часом серед туристів особливої популярності набувають відвідування природних об’єктів. Завданнями цього проєкту є: забезпечити відвідувачів комфортними умовами перебування на природній локації, достовірною інформацією про екосистему болота Рудяк, полегшити маршрут до нього, а також нагадати про правила поводження на природоохоронній території, підвищити екологічну свідомість туристів та місцевих жителів.

Тож, у межах проєкту наразі реалізовано:

– облаштовано пішохідним дерев’яним мостиком та лавочками навколишню територію, з яких зручно та безпечно оглядати болото, знайомитись з рослинністю та робити фото;

– забезпечено освітлення території за допомогою світлових панелей на сонячних батареях.

У подальшому заплановано встановити інтерактивні стенди для дітей, вказівники з центральної дороги для полегшення знаходження об’єкта та зробити маршрут інклюзивним.

Облагородження цього цінного природного об’єкту забезпечить впізнаваність краю та збільшення кількості відвідувачів. Загальна вартість проєкту – 202 000 грн. З них 165 000 грн виділено грантодавцями (їх перелік на фото) та 37 000 із селищного бюджету Ворохтянської територіальної громади.

Написанням та впровадження проєкту займався відділ туризму, зовнішніх зв’язків та інвестицій Ворохтянської селищної ради.

Ласкаво просимо ознайомитися з локацією!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дзем'юк Олег Михайлович
Cелищний голова:
Дзем'юк Олег Михайлович
+38(О3434)3-52-40
Ясінський Юрій Петрович
Староста с. Татарів:
Ясінський Юрій Петрович
+38(О3434)3-52-40
Білоус Ярослав Михайлович
Секретар ради:
Білоус Ярослав Михайлович
+38(О3434)3-52-30
Галик Юрій Ярославович
Керуючий справами виконкому:
Галик Юрій Ярославович
+38(О3434)3-52-30