15 жовтня відбулося сорок сьоме засідання сесії Ворохтянської селищної ради VIII-го демократичного скликання. На ньому були присутні 11 депутатів.

📍Під час засідання прийняли зміни до бюджету громади на 2024 рік і виділили кошти з місцевого бюджету – 30 % від вартості харчування. Це – перший крок до забезпечення одноразовим гарячим безкоштовним харчуванням учнів початкових класів закладів загальної середньої освіти (далі – ЗЗСО) згідно нещодавньої постанови Кабміну № 1145. Проте процедура ще не завершена. 

Які етапи наступні? 

Відповідно до роз’яснення освітнього омбудсмена Сергія Горбачова коротко описуємо процедуру отримання коштів з державного бюджету:

1️⃣ постанова прийнята, кошти почали надходити до областей та громад;

2️⃣ скликання сесії та внесення змін до Бюджету територіальної громади 2024 року і виділення коштів з місцевого бюджету – 30 % від вартості харчування (цей етап пройдено).

Наступні кроки за нашими ЗЗСО:

оскільки Ворохтянський ліцей і Татарівська гімназія є фінансово автономними та користуються послугами аутсорсингу, то вони мають провести відповідну закупівлю послуг аутсорсингу. 

3️⃣Залежно від суми закупівлі, відповідно до Закону України “Про публічні закупівлі” процедура може орієнтовно тривати від 5 днів до 1,5 місяця.

Отож, безкоштовне харчування школярі-початківці громади отримають тільки після проходження всіх кроків відповідно до чинного законодавства, а саме – тендерних закупівель.

📑Постанову Кабміну “Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення харчуванням учнів початкових класів закладів загальної середньої освіти у 2024 році” прийняли лише 4 жовтня, а роз‘яснення від Міністерства освіти і науки щодо розрахунків та використання субвенції прийшло тільки 9 жовтня, тож наразі працюємо у пришвидшеному режимі.

Загалом на сесії розглянули 12 питань порядку денного. Запис засідання опубліковано на Youtube-каналі селищної ради. Ознайомитися з повними текстами усіх прийнятих рішень можна буде на сайті селищної ради після їх підписання.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дзем'юк Олег Михайлович
Cелищний голова:
Дзем'юк Олег Михайлович
+38(О3434)3-52-40
Ясінський Юрій Петрович
Староста с. Татарів:
Ясінський Юрій Петрович
+38(О3434)3-52-40
Білоус Ярослав Михайлович
Секретар ради:
Білоус Ярослав Михайлович
+38(О3434)3-52-30
Галик Юрій Ярославович
Керуючий справами виконкому:
Галик Юрій Ярославович
+38(О3434)3-52-30