На жаль, безпритульні тварини – одна з обов’язкових «візиток» будь-якого міста, селища чи села. Не винятком стала і Ворохтянська громада. Бродячих тварин часто можна зустріти в центрі сіл, у районах зупинок громадського транспорту, поблизу магазинів та на вулицях. Це створює небезпеку як для дітей, так і для дорослих. 

☝️До працівників селищної ради вже неодноразово усно зверталися схвильовані мешканці, вказуючи на це.

Проте безпритульних собак насправді немає. Є ті, яких хтось випустив на прогулянку, бо жива іграшка вже набридла або собаку не утримав повідок, і він мандрує вулицями. 

У зв’язку з цією проблемою, нагадуємо:

▶️шкода, заподіяна особі або майну фізичної особи, а також шкода, заподіяна майну юридичної особи твариною, підлягає відшкодуванню в повному обсязі особою, яка її утримує. Отже, якщо у собаки є господар, то він і нестиме відповідальність за напад такої тварини на людину (адміністративну, цивільну, а у деяких випадках і кримінальну).

▶️якщо собака гуляє поза спеціальних місць, власнику також загрожує штраф!

👉Згідно зі ст. 154 КпАП України за порушення правил утримання тварин для громадян передбачений штраф в розмірі від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. При повторному порушенні правил утримання тварин передбачений штраф від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

👉До адміністративної відповідальності за ст. 154 КпАП України можуть залучити за утримання незареєстрованих собак, залишення собаки без нагляду, вигулювання собак без повідків і намордників (крім собак, породи яких не внесені до Переліку небезпечних порід собак) чи в не відведених для цього місцях, приведення їх у громадські місця, напад собаки на людину.

Тож шановні господарі тварин – ставтеся відповідально та піклуйтеся про своїх пухнастих улюбленців!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дзем'юк Олег Михайлович
Cелищний голова:
Дзем'юк Олег Михайлович
+38(О3434)3-52-40
Ясінський Юрій Петрович
Староста с. Татарів:
Ясінський Юрій Петрович
+38(О3434)3-52-40
Білоус Ярослав Михайлович
Секретар ради:
Білоус Ярослав Михайлович
+38(О3434)3-52-30
Галик Юрій Ярославович
Керуючий справами виконкому:
Галик Юрій Ярославович
+38(О3434)3-52-30