Сьогодні ми згадуємо одну з найтрагічніших сторінок російсько-української війни — вихід наших воїнів з оточення під Іловайськом 29 серпня 2014 року. Тоді російське керівництво, традиційно для себе, порушило домовленості: українських військових розстріляли, коли вони колонами проходили тим, що мало бути «зеленим коридором».

Їхній шлях пролягав через соняшникові поля. Тому традиційним символом пам’ятного дня 29 серпня став соняшник.

Мешканці громади задля вшанування пам’яті всіх загиблих воїнів зібралися біля Меморіалу Героїв у центрі селища Ворохта. Директорка Ворохтянського центру культури Аліна Семків згадала під час заходу кожного захисника з громади, що пожертвував життям за суверенітет і незалежність України. Вже чотирнадцять імен вписано в історію нашої громади. Також маємо односельчан, що зникли безвісти і перебувають у полоні ворога. Усім серцем надіємося на їхнє повернення додому.

Отець Василь Михайлюк провів панахиду за загиблими та молитву за здоров’я і безпеку оборонців, що зараз на рубежах держави.

“На жаль, пантеон загиблих оборонців щоразу більшає. Втрата талановитих і мужніх людей у цій війні залишає громаду спустошеною, дружин – вдовами, дітей – сиротами. Та попри біль у серці, ми все ж маємо не втрачати надії і продовжувати підтримувати наших оборонців, щоб не спаплюжити жертви полеглих Героїв”, – зазначив на заході очільник громади Олег Дзем‘юк.

Діти поклали квіти до пам‘ятних банерів Захисників, представники відділу освіти, культури, молоді та спорту – до могили полеглого нещодавно колеги Юрія Проданюка, працівники Центру культури помолилися біля пам’ятного знаку Героям УПА, вихователі садочку «Лісова казка» вшанували квітами Небесну сотню, а працівники ліцею поклали кошик квітів до пам’ятного знаку, присвяченого десятьом чоловікам, яких у 1943 році розстріляли німецькі гестапівці. 

Вшановуємо Захисників сьогодні – пам’ятаємо завжди.

Слава Україні!

Героям Слава!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дзем'юк Олег Михайлович
Cелищний голова:
Дзем'юк Олег Михайлович
+38(О3434)3-52-40
Ясінський Юрій Петрович
Староста с. Татарів:
Ясінський Юрій Петрович
+38(О3434)3-52-40
Білоус Ярослав Михайлович
Секретар ради:
Білоус Ярослав Михайлович
+38(О3434)3-52-30
Галик Юрій Ярославович
Керуючий справами виконкому:
Галик Юрій Ярославович
+38(О3434)3-52-30