Сьогодні, на базі комплексу Курорт-готель «Коруна» в Татарові, підписано Меморандум про співпрацю та взаємодію з центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну політику в галузі туризму та курортів України. Такий досвід є першим в Україні.

Ціль Меморандуму – створення організації з маркетингу дестинацій (DMO) на території Ворохтянської селищної ради. Тобто спільними зусиллями держави в обличчі ДАРТ, Івано-Франківської ОДА, об‘єкту місцевого самоврядування в обличчі Ворохтянської селищної ради та місцевого бізнесу займатися промоцією туризму в регіоні.

Це дозволить нам ще якісніше розвивати туристичну привабливість Ворохтянської ТГ, залучати інвесторів, покращувати конкурентоспроможність туристичних локацій та підтримувати малий і середній бізнеси.

Меморандум підписали Ворохтянська селищна рада в особі селищного голови Олег Дзем’юк, Державне агентство розвитку туризму України (ДАРТ) в особі голови Мар’яни Олеськів, Івано-Франківська обласна державна адміністрація в особі керівника апарату Івано-Франківської облдержадміністрації Ярослав Демянчук, Туристична рада Ворохтянської громади в особі голови Олег Молдавчук.

Також на підписанні буди присутні Igor Chava (начальник відділу координації розвитку туристичної інфраструктури в регіонах ДАРТ) та Vitaliy Perederko (начальник відділу туризму управління євроінтеграції громад і туризму департаменту міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Івано-Франківської облдержадміністрації).

Меморандум засвідчує спільну роботу над:

  • створенням та розвитком туристичної інфраструктури в регіоні, що включає її відновлення, розбудову, реконструкцію та вдосконалення;
  • просуванням туристичної маркетингової стратегії для підвищення відвідуваності та привабливості регіону;
  • створенням і підтримкою туристичних маршрутів та екскурсій;
  • збереженням та промоцією національної культури та традицій, що допоможе залучити туристів;
  • розвитком екотуризму та сталих туристичних послуг з метою збереження природних ресурсів та зменшення негативного впливу туризму на довкілля;
  • напрацюванням спільних проєктів, які залучатимуть інвестиції для розвитку туристичної інфраструктури та покращення сервісу.

Також Меморандум передбачає взаємодію з місцевими громадами, підприємствами, організаціями та підприємцями з метою розвитку туристичних послуг та продуктів, що відповідають попиту туристів. Текст Меморандуму згодом буде опублікований на сайті Ворохтянської селищної ради.

Ми усвідомлюємо, що туризм є найголовнішим ресурсом для нашого краю і людей. Тож Ворохтянська селищна рада робить все можливе для його розвитку попри війну та складні економічні умови.

Підписання Меморандуму – це великий крок вперед у розвитку нашої громади. Далі буде більше!

Висловлюємо вдячність представникам Туристичної ради Ворохтянської громади (голова – Олег Молдавчук) за активну участь та партнерство, без якого підписання цього Меморандуму не відбулося б.

Особливо хочемо відзначити та подякувати працівникам відділу туризму, зовнішніх зв‘язків та інвестицій (начальник – Віталій Кермощук, головний спеціаліст – Nataliya Blaga) Ворохтянської селищної ради.

Дякуємо керівнику готелю-курорту «Коруна» Галині Афтаназів за теплий прийом гостей!

Дякуємо нашим Захисникам за можливість працювати та розвивати громаду.

1 Коментар

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дзем'юк Олег Михайлович
Cелищний голова:
Дзем'юк Олег Михайлович
+38(О3434)3-52-40
Ясінський Юрій Петрович
Староста с. Татарів:
Ясінський Юрій Петрович
+38(О3434)3-52-40
Білоус Ярослав Михайлович
Секретар ради:
Білоус Ярослав Михайлович
+38(О3434)3-52-30
Галик Юрій Ярославович
Керуючий справами виконкому:
Галик Юрій Ярославович
+38(О3434)3-52-30